Auto parkeren in Rotterdam

Rotterdam is een grote (haven)stad. Het is algemeen bekend dat het niet verstandig is om dergelijke steden met de auto te verkennen. Het verkeer zit vaak vast en de wegen zijn zo aangelegd dat je met de auto maar heel moeilijk de stad door komt. Wat je beter kan doen is de auto parkeren en de stad te voet of met het openbaar vervoer verkennen. Maar waar kan je je auto dan het best en goedkoopst parkeren?

Parkeergarages Rotterdam

Parkeren kan in Rotterdam vrijwel nergens gewoon op straat. Op die plaatsen waar het wel kan is het erg duur, namelijk tussen de twee euro vijftig en drie euro drieëndertig per uur in het centrum. Betalen kan dan alleen met 06-parkeren, pin of creditcard en parkeerkaarten. Als je je auto kwijt moet kan je dus beter naar parkeergarages. Parkeergarages in Rotterdam zijn vaak goedkoper dan parkeren op straat en bovendien staat je auto veiliger. Ook kan je in de parkeergarages met pin of creditcard, maar ook contant betalen. Rotterdam beschikt over een parkeerverwijssysteem dat je naar de dichtstbijzijnde met vrije parkeerplaatsen kan verwijzen. De belangrijkste openbare parkeergarages zijn Erasmusbrug, Schouwburgplein, Museumpark, De Boompjes, Kruisplein en Sint-Jacobsplaats.

P+R parkeerplaatsen

Als je je auto niet in de stad of in een parkeergarage wil parkeren, dan kan je ook kiezen om de auto op een p+r-terrein neer te zetten en verder te reizen met het openbaar vervoer. In de omgeving van Rotterdam zijn in ieder geval drie grote p+r-terreinen te vinden, namelijk p+r Slinge, p+r Kralinge en p+r Alexander. U betaalt twee euro om hier te mogen parkeren, mits u na parkeren met het openbaar vervoer reist, met ov-chipkaart, en binnen één uur na uitchecken een uitrijkaart koopt bij de parkeerautomaat.