Hotel boeken in Rotterdam

Rotterdam is van oorsprong een havenstad, maar trekt tegenwoordig ook behoorlijk wat toeristen. Toeristen heb je in alle soorten en maten. Gelukkig geldt dat ook voor de Rotterdamse hotels. Of je nou op zoek bent naar luxe of juist een low budget hotel zoekt, in Rotterdam heb je ze en kun je ze goedkoop boeken.

Een Rotterdamse hotel boeken

In Rotterdam zijn, net als in alle grote steden, een aantal echte luxe hotels te vinden. Zo heb je het Hilton, hotel New York, The Manhattan Hotel Rotterdam, Mainport en Suite Hotel Pincoffs. Al deze hotels kosten minimaal honderd euro per nacht. Aan de andere kant van het spectrum heb je echter ook hele leuke budget hotels. Zo heb je het Easy Hotel Rotterdam City Centre, Grand Hotel Central, Hotel Baan, etc. Deze hotels zijn te boeken vanaf twintig euro per nacht. Als je echt goedkoop wil dan kan je een bed nemen in een gedeelde kamer in bijvoorbeeld Hostel Room Rotterdam. Voor tussen de tien en twintig euro per nacht ben je dan wel klaar.

Hoe vind je het juiste hotel?

Een hotel boeken in Rotterdam kan tegenwoordig het makkelijkste via internet, al is via een reisbureau ook nog altijd een prima optie. Er zijn verschillende websites waarop je hotels kan vinden en vergelijken op het gebied van prijs, aantal sterren, ligging, recensies, et cetera. Denk bijvoorbeeld aan overnachtingshotel, booking, expedia, trivago, tripadvisor en hotels. De meeste van deze websites werken ongeveer hetzelfde. Aangezien het aanbod hotels in Rotterdam groot is, is het het handigst wanneer je de hotels die beschikbaar zijn kan sorteren op prijs, afstand tot het centrum, populariteit of beoordeling door andere toeristen. Zo vind je meteen die hotels die voldoen aan het criterium dat voor jou het belangrijkst is.