Uitgaan in Rotterdam

In een grote stad als Rotterdam is altijd een hoop te doen. Als je uit wil gaan heb je dus ook volop keuze. Met name in het bruisende centrum heerst altijd een gezellig drukte. Je kan er dus voor kiezen om gewoon de deur uit te gaan en te kijken of je tegen iets leuks aanloopt, maar je kan je ook rustig van te voren oriënteren.

Rustige opties

Als je op zoek bent naar een leuk uitje, maar niet zo van bars en clubs houdt, dan kan je in Rotterdam naar een van de vele leuke musea, concerten of theatervoorstellingen gaan. In het Museum Rotterdam is altijd een leuke, maar ook leerzame tentoonstelling te vinden. Verder kan je naar de Rotterdamse Schouwburg, die altijd garant staat voor prachtige theatervoorstellingen of hilarisch cabaret. Eventueel kunt u ook kiezen voor een leuke musical in het Luxor theater. Ook zijn er regelmatig concerten te bezoeken in De Doelen of Ahoy. En als je in geen van alle zin hebt, dan kan je ook nog gewoon lekker naar de bioscoop.

Bars en Clubs

Als je graag op stap gaat dan zit je in Rotterdam zeker goed. Voor ieder type mens en iedere muziekstijl is wel een geschikte bar of club te vinden. Rondom het Schouwburgplein zijn vele leuke cafeetjes, clubs en discotheken te vinden. Café de Vrienden Live is een echt feestcafé aan de Waterfront. Voor cocktails kan je het beste naar Saint Tropez, een twee verdiepingen tellende discotheek. Paddy Murphy’s, de oudste Irish Pub van Rotterdam, heeft iedere avond gratis live muziek. En wie echt gaat om te feesten kan naar de Après Skihut aan het Stadhuisplein.